Silja Rock: En unik företeelse inom svensk musikunderhållning


Vad är Silja Rock och varför har det blivit en sådan populär företeelse?

Svaret borde ju sammanfattas av någon utomstående, men vi som arrangörer skall här kort försöka ge dig en liten inblick i vår värld. Allt med förhoppning att du skall bli en del av den.


Sedan den 12 mars 1994 har vi varit på väg, eller rättare sagt på våg, framåt, mot nya äventyr och upplevelser.

För det är vad Silja Rock består av. En lång rad upplevelser förpackade i små segment om ca. 1 timme vardera. Vår färd börjar ju officiellt då båten lämnar kajen (16.45) från Värtahamnen i Stockholm med destination Olympiaterminalen i Helsingfors.


Men vi vill ju så gärna få spendera så mycket tid med er som möjligt, så vi har med rederiets goda minne fått tillåtelse att borda M/S Symphony redan från kl. 13.30 för att stämningen skall bli på topp.


3 scener ger totalt ca. 20 timmars livemusik!
Lägg därtill tre lokaler med musik från våra grymma DJ's , så är resans 42 timmar rätt så bra täckt med musik i alla dess former.

För just där tror vi att nyckeln till framgång ligger. Urvalet av musik! Vi blandar och ger så att alla våra drygt 2500 gäster skall få några akter som de kan ta till sig. Hårdrock, Gothic Rock, Folk Rock, Glam Rock, Arena Rock, Bacon Rock och så en skvätt disco, ger oss en bred, glad, vänlig och kärleksfull publik som går utanpå allt annat i Svenskt nöjesliv och gör Silja Rock till vad det är. Lägg till ett stort urval av restauranger, barer, shopping och relaxavdelningar så får ni: Party- och Rockbåt nummer ETT!


Vår förhoppning är och har alltid varit att erbjuda våra resenärer några lite starkare akter med en större attraktionskraft.

Till detta lägger vi gästers bandönskemål uppblandat med akter vi tror kommer att fungera i sammanhanget. Hittills är vi väldigt nöjda med vad vi har haft möjlighet att leverera under åren som gått och årets line-up går verkligen inte av för hackor!


// Magnus, Hellan & Johannes