INFO OM KRYSSNINGEN

Hur tar man sig till Värtahamnen, där Silja Symphony utgår ifrån, om man kommer med tåg? 

När ni skall åka till Värtahamnen tar ni tunnelbana som är märkt ROPSTEN och går av vid stationen vid namn GÄRDET. Därefter följer ni skyltarna mot Värtahamnen och Tallink Silja terminalen. Tar c:a 10 minuter att gå.


Men jag kommer med bil. Hur gör jag då?

Adress Värtahamnen:  Latitud: 59,35 Longitud: 18,116667

Parkering vid terminalen kostar ca 130/dygn.


När ska man checka in?

Incheckningen startar 13.30  om  vädret är vackert, så kan man redan då gå på fartyget! Är vädret regnigt och kallt, då startar ombordstigningen 14.30 och stänger 16.30. !


När går båten?

Fartyget lämnar kaj klockan 16.45 och är åter i Stockholm söndag 10.00


När öppnar restaurangerna och barerna?

Ombord på Symphony är Café MUNDO öppet från 08.00-03.00 där kan man köpa enklare varmrätter, smörgåsar, sallad, samt öl! Övriga restauranger öppnar kl 17.00

Dessa är Sushi & co., Captains Grill, Happy Lobster, Bon Vivant, Italian Style och Buffet-restaurangen. OM vädret tillåter  säljs hamburgare, öl, vin, sprit och alkoholfria drycker på soldäck under det att FARBROR FLÄSK underhåller med sitt band. Då öppnar försäljningen där 14.00.


När börjar banden spela?

Vid utomhusspelning 15.00 och vid dåligt väder 16.00  ovanpå Anchor Pub scenen i aktern. Sen följer spelningarna varandra som smultron på ett grässtrå fram till ca. 02.30. Detta sker på STARDUST SCENEN i fören och scenen ovanför aktre baren.


Vad finns det att göra på båten?

Silja Symphony erbjuder fantastisk mat i 7 olika restauranger, mängder med barer den och den riktiga pärlan; vinbaren mitt på den 140 m långa gatan. Det finns vattenland på 12:e däck med sköna bubbelpooler och bastu. Vidare så är det allra bästa alla de likasinnade människorna som är ombord och bjuder på gott humör och kärlek.


Vad händer i Helsingfors?

Under de 7 timmar båten är i Helsingfors kan man vila i sin hytt (bra tips) eller gå ut på promenad för att testa barutbudet i centrala Helsingfors. Eller varför inte ett besök på Senatstorget och den vackra domkyrkan! Salutorget, 5-10 minuters gångväg från färjan, erbjuder lättare förtäring och dryck. Sen finns det spårvagnar som kan ta en runt i staden om så önskas. Är man om och kring sig kan man med fördel  spela en runda golf, se till att boka tid i förväg bara!